Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

Το ξεκίνημα

Οι επιστήμονες κατέγραφαν μεν, αλλά δε μπορούσαν να αναπαράγουν τον ήχο πριν από το φωνόγραφο. Η βασική καινοτομία του Edison ήταν να καταστήσει τον ήχο αναπαραγώγιμο.
Η εφεύρεση του φωνόγραφου από τον Thomas Edison το 1877 κατέπληξε τον κόσμο. Για πρώτη φορά εγγεγραμμένοι ήχοι μπορούσαν να ξαναπαιχθούν στα σπίτια των ανθρώπων.
Η πρώτη καταγραφή φωνής ήταν ένα ποίημα που απάγγειλε ο Edison στη μηχανή του. Προκάλεσε τέτοια συγκίνηση, ώστε ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Hase, κάλεσε τον Edison στο Λευκό Οίκο και πέρασε ώρες, περιεργαζόμενος τη συσκευή.
Τον Ιούλιο 1877, ο Edison κατοχυρώνει το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στη Μεγάλη Βρετανία για τη καταγραφή και αναπαραγωγή του ήχου. Πλήρεις προδιαγραφές για το φωνόγραφο αρχειοθετήθηκαν τον Απρίλιο του 1878.
Το 1878, οι πρώτοι 600 περίπου φωνόγραφοι φύλλων αλουμινίου - κασσίτερου κατασκευάζονται από διάφορες μικρές βιοτεχνίες κατασκευής μηχανών, μετά από παραγγελία του Edison. Αυτοί διανεμήθηκαν για να επιδείξουν την αρχή της φωνογραφίας (phonography).

Δεν υπάρχουν σχόλια: